MK

? Радост, среќа, здравје: 1. Внатрешен мир. 2. Добивање задоволство од помагањето и поддршката за другите. Односи. 12R.tv❌✅ Ви посакувам вас, јас и другите, на крајот на следната година секој од нас да каже: „2022 беше најдобрата година во мојот живот??“. Marcin Ellwart

Среќа

Среќата е чувство кое го поседува секој човек, но понекогаш поединецот не е свесен за среќата која ја има. Среќата може да биде различна. Се смета дека работите кои го прават човекот среќен се мали и безначајни, а работите кои го растажуваат се големи. Човекот е среќен кога нема грижи, кога е задоволен од својот живот, кога желбите му се остварени, но не е среќен ако неговите желби се остварени, а не се остварени желбите на некои луѓе (особено, на блиските).

Според италијанскиот поет Џакомо Леопарди, најголемата можна среќа за човекот на овој свет е да живее спокојно поради својата состојба полна со смирена и сигурна надеж за некоја многу подобра иднина. Притоа, тој не треба да се вознемирува со желбата што побрзо да ја ужива замислената најубава иднина.[1]

Во својата книга „Богатството на царот Радован“, српскиот поет Јован Дучиќ ја вклучил и расправата со наслов „За среќата“. Во неа, тој вели дека сфаќањето на човекот за среќата е релативно, во зависност од возраста, културата или општествениот слој.[2]

Wikipedia.org:

https://mk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D1%9C%D0%B0

Здравје

Здравје е состојба на целосна физичка, психичка и социјална благосостојба, а не само отсуство на болест или на телесни недостатоци. Оваа дефиниција е дадена од Светската здравствена организација (СЗО) и го опишува човековото здравје во неговата сеопфатна смисла.[1][2] Иако оваа дефиниција била тема на многу контроверзности, главно заради недостатокот на практични вредности и проблемот создаден со употребата на зборот „целосна“, таа останува до сега како најистрајна.[3][4] Постојат и бројни други дефиниции за здравјето: во поопшта смисла, здравјето претставува ниво на функционална или метаболна ефикасност на еден жив организам; кај луѓето, здравјето е општата состојба на човековото тело, ум и дух, обично значејќи отсуство на болест, повреда или болка (да се биде „здрав“).[5]

Неколку класификациони системи, каков што е семејството на меѓународни класификации на СЗО, во кое спаѓаат Меѓународната статистичка класификација на болестите и сродните здравствени проблеми (МКБ) и Меѓународната класификација на функционирање, инвалидитет и здравје (МКФ), се често користени да се дефинираат и мерат компонентите на здравјето.

https://mk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%98%D0%B5

Македонски јазик

јужнословенски јазик

Македонски јазик — јужнословенски јазик, дел од групата на словенски јазици од јазичното семејство на индоевропски јазици. Македонскиот е службен и национален јазик во Македонија, а воедно е и официјално признат како регионален службен јазик во Горица и Пустец во Албанија каде што живее бројно македонско население, но и во Србија како официјален во општините Јабука и Пландиште, Романија и Косово. Македонски се зборува и во Австралија, Бугарија, Грција, Канада, САД, Црна Гора, Турција, во некои земји−членки на Европската Унија и останатата македонска дијаспора. Вкупниот број на македонски говорници е тешко да се утврди поради несоодветни пописи, но бројката се движи од околу 2,5 до 3 милиони луѓе.

Според ценетиот јазичарички извор Etnologue, македонски се зборува и во југозападниот дел на Бугарија и северна Грција, но нема податоци за бројот на луѓето. Сличен став имаат и BBC, Британика и УНЕСКО.

https://mk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%98%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BA


22-02-2022 22:22 stArt 1, 2, 3, 4, Напредок; 2, 22, 222, 2222 … симетрија; 22.❤2.2❤22

1. Интелектуален развој. 2. Духовен развој. Релаксација, најдобри медитации, афирмации, добри намери, само-сугестии, музикотерапија.

Канал на YouTube – Klaudia Pingot SpecBabka:

https://m.youtube.com/channel/UCTQoTy2IzS-NgX1yysc17YQ

Фејсбук:

https://m.facebook.com/SpecBabka/

127 афирмации на моќност, 432 Hz. Слушајте секој ден. Повеќе магија секој ден.

“0. Пливам понатаму и подлабоко.

1. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
2. Јас сум.
3. Јас сум и ја чувствувам моќта што тече од овој збор.
4. Јас сум овде и сега.
5. Јас сум дел од универзумот.
6. Јас сум душа во тело и тело во душа.
7. Јас сум комбинација од енергија и материја.
8. Не сум случајно овде.
9. Тука сум со причина.
10. Јас сум мудроста на моите искуства.
11. Јас сум потенцијалот на моите чувства и мисли.
12. Јас сум резултат на мојот избор.
13. Јас сум совршенство во мојата несовршеност.
14. Јас сум вредност за себе.
15. Јас сум тука и сè уште сум.
16. Јас сум дури и кога немам ништо.
17. Јас сум дури и кога никој не ми обрнува внимание.
18. Јас сум светлината во темнината.
19. Јас сум здивот во тишината.
20. Јас сум креаторот на мојот живот.
21. Јас сум и го чувствувам тоа во моето срце.
22. Јас сум затоа што си Ти.
23. Ти си затоа што јас сум.
24. Пливам подалеку и подлабоко.
25. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
26. Јас сум жив.
27. Жив сум и ја чувствувам моќта што тече од овој збор.
28. Живеам затоа што знам дека овој живот ми се случува.
29. Јас сум жив и ова е најголемиот подарок.
30. Жив сум и благодарение на тоа можам да доживеам љубов.
31. Јас сум жив и затоа можам да учам од моите грешки.
32. Жив сум и можам да почнам одново секој ден.
33. Жив сум и имам право да застанам во овој живот.
34. Живеам за да стекнувам нови искуства.
35. Живеам за да се развивам и да се запознаам себеси.
36. Живеам за да водам со пример.
37. Живеам за да доживеам радост и благодарност.
38. Живеам минувајќи низ овој живот со храброст и љубопитност.
39. Јас живеам и го чувствувам тоа во моето срце.
40. Ова е мојот живот и мое време.
41. Ова е мојот пат и мојата авантура.
42. Живеам затоа што животот вреди да се живее.
43. Пливам подалеку и подлабоко.
44. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
45. Прифаќам.
46. Ја прифаќам и ја чувствувам моќта на овој збор.
47. Прифаќам, да го претворам страдањето во разбирање.
48. Ја прифаќам реалноста таква каква што е.
49. Се прифаќам себеси таков каков што сум.
50. Ги прифаќам моите светла и сенки.
51. Се прифаќам таму каде што сум.
52. Го прифаќам она што ми се случи и што ми се случува.
53. Ги прифаќам сопствените грешки и неуспеси.
54. Ги прифаќам луѓето и нивната различност.
55. Ја прифаќам сложеноста на животот
56. Го прифаќам мојот гнев и беспомошност.
57. Го прифаќам моето минато.
58. Го прифаќам и го чувствувам во моето срце.
59. Прифаќам дека не е сè како што сакам да биде.
60. Приговорот го заменувам со прифаќање.
61. Кога прифаќам, моето тело се релаксира и заздравува.
62. Прифаќањето се опфаќа себеси и светот.
63. Пливам подалеку и подлабоко.
64. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
65. Простувам.
66. Простувам и ја чувствувам моќта на тој збор.
67. Простувам да се откажам од товарот.
68. Си простувам за грешките.
69. Му простувам на светската неправда.
70. Си простувам што понекогаш не успеав.
71. Им простувам на оние што ме прават да страдам.
72. Простувам и имам сочувство.
73. Кога ќе простам, моето тело станува светло, а срцето слободно.
74. Се прегрнувам себеси и светот со простување и сочувство.
75. Пливам подалеку и подлабоко.
76. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
77. Имам право да бидам свој.
78. Имам право да кажам „не“
79. Имам способност да кажам, „Сакам“
80. Го имам небото над мојата глава.
81. Ја имам земјата под моите нозе.
82. Имам природа наоколу.
83. Јас се имам себеси.
84. Имам срце што чука.
85. Имам љубов во мене и околу мене.
86. Свесен сум што е важно.
87. Го имам здивот што ми дава живот.
88. Имам живот кој е патување.
89. Имам доволно за да чувствувам радост.
90. Имам доволно за да се чувствувам благодарен.
91. Кога се чувствувам како да имам толку многу, моето тело се зацврстува и срцето ми е спокојно.
92. Пливам подалеку и подлабоко.
93. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
94. Си дозволувам да се откажам од она што не ми служи.
95. Дозволувајќи си да го искусам она што ми треба.
96. Си дозволувам да ја почувствувам светлината во себе.
97. Си дозволувам да бидам свој.
98. Си дозволувам да се одморам.
99. Дозволувам мојата интуиција да ме поддржува.
100. Дозволувам моето минато да ми ја даде мудроста на искуствата.
101. Дозволувам мојата иднина да ме води до најдоброто.
102. Дозволувам моето овде и сега да биде момент на моќ.
103. Кога се препуштам на она што е важно, моето тело ми дава крилја и моето срце чука ритмички.
104. Пливам подалеку и подлабоко.
105. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
106. Се отворам.
107. Се отворам и ја чувствувам моќта што тече од овој збор.
108. Отворен сум за љубов.
109. Отворен сум за добро.
110. Се отворам кон непознатото.
111. Отворен сум за моите потенцијали.
112. Отворен сум за луѓето.
113. Се отворам за себе.
114. Отворен сум за што и да донесе новиот ден.
115. Отворен сум за можности и лекции од тешки искуства.
116. Отворен сум за изобилство и изобилство.
117. Отворен сум за промени.
118. Кога ќе го отворам мојот ум, моето тело се чувствува силно и моето срце се чувствува храбро.
119. Пливам подалеку и подлабоко.
120. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
121. Ја балансирам енергијата во себе и во сите енергетски центри.
122. Ја балансирам коренската чакра за да се чувствувам безбедно.
123. Ја балансирам сакралната чакра за да доживеам нежност.
124. Ја урамнотежувам мојата чакра на соларниот плексус за да чувствувам агенција.
125. Ја балансирам мојата срцева чакра со љубовта.
126. Ја балансирам мојата чакра на грлото за да ја живеам мојата вистина.
127. Ја балансирам чакрата на третото око за да бидам свесен.
128. Ја отворам круната чакра за да се поврзам со моето повисоко јас.
129. Кога ја балансирам мојата енергија, моето тело заздравува и моето срце е исполнето со љубов.
130. Пливам подалеку и подлабоко.
131. Моите мисли влијаат на она што било и што ќе биде.
132. Дишам и ја чувствувам моќта што тече од него.
133. Слободно дишам.
134. Дишам затоа што живеам.
135. Дишам за да си дадам живот.
136. Дишам љубов.
137. Дишам сочувство.
138. Добро дишам.
139. Дишам исполнетост.
140. Дишам стабилно и длабоко.
141. Свесно дишам.
142. Дишам со дрвјата.
143. Дишам отпуштајќи го она што не ми служи.
144. Дишам со растворање на мислите.
145. Дишам додека се соединувам со сегашниот момент.
146. Дишам и чувствувам дека сè работи за мене.

Откако ќе дознаете и почувствувате како вашите мисли и чувства можат да влијаат на вас и на вашиот живот, оставете ги најдобрите намери да ве водат секој ден, дозволете вашето срце да стане ваш компас. Ubuntu “.

Текст за медитација и изведба: Клаудија Пингот

Музика: Мариуш Мациеј Дроздовски

14 x двојно:
„Пливам понатаму и подлабоко“.
„Моите мисли влијаат на тоа што беше и што ќе биде“.

146-14 = 132

“Јас сум”.
“Живеам”.
“Прифаќам”.
“Простувам”.
“Отворам”.

Ова се поважни афирмации бидејќи тие се исто така удвоени: „[…] и ја чувствувам моќта што тече од овој збор“.

132-5 = 127

Повеќе … „Дишам […]“.

Издание 25.12.2021 – Забележав и ја додадов испуштената потврда: „0. Пливам понатаму и подлабоко“. Се наоѓа и меѓу 107 афирмации. Имаме вкупно 234 убави афирмации.

Издание 26.12.2021 – Во преводите на Google од 24.12.2021 година го заменив: „2 6. Јас сум жив“. до „26. Жив“.

432 Hz најдобрата медитација за почеток на денот. Благодарност, моќ на намера и вибрации.

Слушајте 107 потврди дневно. Привлечете љубов, изобилство и изградете самодоверба.

“5. Ја испуштам напнатоста во целото мое тело. Телото ја испушта напнатоста.
4. Го ослободувам умот од мислите. Умот се ослободува од мислите.
3. Дозволувам себеси да се откажам од контролата.
2. Се обединувам со сегашниот момент.
1. Се предавам на моето повисоко „јас“, мудроста на моето срце и моќта на мојот ум.

6. Пливам подалеку и подлабоко.
7. Си дозволувам да ја почувствувам енергијата што ме исполнува и ме опкружува.
8. Мојот здив станува енергија.
9. Енергијата е топлината што ја чувствувам во моите гради.
10. Моите мисли се енергија.
11. Моите мисли стануваат како пеперутки кои летаат наоколу.
12. Тие ми даваат радост и олеснување.
13. Олеснување го исполнува моето тело, а целата реалност околу мене се ниша како мирните бранови на океанот.
14. Го отворам своето срце за животот, го отворам срцето за себе.
15. Го отворам срцето за доброто и убавината.
16. Дозволувам убавината и добрината да течат кон мене.
17. Ги чувствувам како енергија.
18. Се предавам на она што доаѓа, верувајќи дека она што доаѓа ќе ми служи.
19. Го живеам овој момент – сега.
20. Го отпуштам она што не ми служи.
21. Знам дека секое искуство ме гради и ја збогатува мојата приказна.
22. Се ослободувам од гнев, вина и страв.
23. Се ослободив од љубомората и каењето.
24. Со секој свесен здив го испуштав она што беше товар.
25. Го отфрлам непотребниот товар на мисли и емоции.
26. Моите мисли ја испуштаат напнатоста и главата ми се чувствува лесно и пријатно.
27. Ниедна емоција веќе не ме држи.
28. Чувствувам слобода.
29. Чувствувам неограничена радост кога гледам во дрвјата и хоризонтите.
30. Се чувствувам свежо кога сум свесен за воздухот што го опкружува моето тело.
31. Се чувствувам во хармонија кога дишам свесно и редовно.
32. Секој момент е важен во мојот живот.
33. Се чувствувам благодарен што сум тука и што сум тоа што сум.
34. Во мене има неограничена моќ да се создадам себеси и мојата историја.
35. Избирам мудро, а мојот најдобар советник е мирот.
36. Денес целосно се отворам за љубов, изобилство и здрава самодоверба.
37. Дозволете ми да го почувствувам.
38. Отворен сум за љубов.
39. Љубовта е енергија што ја поканувам и со која одекнувам.
40. Внесувам свесност во моето срце и го примам светот со моето срце.
41. Чувствувам колку е добро да гледам на животот со моето срце.
42. Дозволувам моето срце да ја исполни љубовта на целиот универзум.
43. Можам да почувствувам љубов како ми го исполнува срцето, телото, умот и целиот простор околу мене.
44. Љубовта ме опкружува.
45. Станувам љубов.
46. Секоја клетка во моето тело вибрира со фреквенцијата на љубовта.
47. Каде и да сум, давам и привлекувам љубов.
48. Заслужувам безусловна љубов.
49. Можам да сакам безусловно – и себеси.
50. Ги ослободувам жалите и очекувањата.
51. Фокусиран сум на блискост и доверба.
52. Можам да верувам и можам да поставам граници во исто време.
53. Можам да си дадам целосно љубов и во исто време никогаш да не дозволам да бидам повредена.
54. Го ослободувам стравот од зло, бидејќи љубовта што ја имам во мене ќе го победи секој страв.
55. Не се плашам повеќе од ништо, бидејќи знам колку моќ лежи во мене.
56. Задоволен сум со она што е.
57. Сакам да постојам со сите сили со љубов во моето срце.
58. Така, од денес ќе постојам со сите сили, љубов во срцето.
59. Мојата намера е да чувствувам љубов секој ден – за животот, за себе и за другите.
60. Мојата намера е да бидам со личноста која е достојна за мене и за која сум достоен.
61. Љубовта е моќната сила што ја заслужувам и станувам.

62. Се отворам себеси за изобилство.
63. Изобилството е енергијата што ја поканувам и со која одекнувам.
64. Се откажав од стравот за пари, наоѓајќи се себеси безбеден.
65. Подготвен сум да давам и земам затоа што знам дека богатството е движење и проток. 66. Ја чувствувам огромната вредност на моето постоење и моето постоење вреди сите пари.
67. Имам многу таленти во мене, а моите вештини можат да им служат на другите.
68. Отворен сум кон непознатото и во исто време можам да се чувствувам безбедно.
69. Ги отфрлив негативните верувања за себе и парите.
70. Сите материјални добра се енергија што можам да ја црпам од неограничен извор.
71. Заслужувам изобилство и изобилство што ми служат и ми овозможуваат да правам повеќе добро, исто така и за другите.
72. Парите и материјалните добра се енергија, како и љубовта и благодарноста.
73. Отворајќи се себеси за богатство, сè уште можам да живеам во хармонија со моите вредности.
74. Изобилството во мојот живот е мојата намера.
75. Мојата намера е да го чувствувам целосниот проток на енергија секој ден.

76. Се отворам за да ја почувствувам мојата целосна вредност.
77. Вредноста на моето постоење е несомнена.
78. Го гушкам моето внатрешно дете кое заслужува љубов и добрина.
79. Испраќам љубов до денот на моето раѓање.
80. Моето постоење е светлина, божествена вибрација на љубовта и создавањето.
81. Си дозволувам да се откажам од сите ограничувачки и лоши мисли за себе бидејќи тие не се мои.
82. Исполнет сум со чувство дека сум едно со светот и едно со светлината.
83. Знам дека има внатрешна мудрост во мене која доаѓа до израз кога се чувствувам спокоен.
84. Чувствувам дека универзумот е поволен за мене и ми служи.
85. Имам право на среќа и радост, затоа избирам радост и среќа.
86. Можам да бидам добар со себе.
87. Можам да си простувам себеси.
88. Си го простувам тоа што треба да си го простам.
89. Им простувам на другите за она што треба да им го простам на другите, затоа што сакам да го поминам животот со чувство на леснотија и понизност.
90. Си давам разбирање.
91. Испраќам љубов и благодарност до целото мое постоење – до моето минато и иднина, пред моето раѓање и по мојата смрт.
92. Претпоставувам дека мојата свест, душа, моето повисоко „јас“ ќе го водат мојот живот на вистински начин кога ќе верувам во мојата неограничена вредност, кога ќе ја почувствувам светлината во себе.
93. Денес станувам едно со Универзумот.
94. Се предавам на повисокото „јас“ кое мудро ќе ме води низ животот и следниот ден.
95. Свесен сум дека моите мисли го водат мојот живот, затоа нека моите мисли стануваат добри и поволни – сега и засекогаш.
96. Се фокусирам на она што е важно и што е добро.
97. Ја создавам мојата иднина преку мојата имагинација и визии.
98. Нека мојот живот ги инспирира другите
99. Си дозволувам да бидам привлечен кон најдоброто.
100. Мојата намера е најдоброто да ме привлече.
101. Затоа се предавам на сите убави работи што ми се појавуваат и верувам во непознатото.
102. Се поврзувам со неограниченото надвор од времето и просторот.
103. Се поврзувам со божествената енергија, со светлината, со Квантот – поле на неограничени можности.
104. Одвојувам време за сите овие зборови, чувства и вибрации да влезат во мојот ум, тело, срце и животен простор.
105. Одвојувам време да го почувствувам тоа.
106. Мислите и зборовите исчезнуваат – остануваат само енергијата и музиката.
107. Потонувам во нив.

Откако ќе дознаете и почувствувате како вашите мисли и чувства можат да влијаат на себе и на вашиот живот, оставете ги вашите најдобри намери да ве водат секој ден.
Дозволете емоциите и настаните да не ве исфрлат од вистинскиот пат.
Дозволете му на срцето стане твој компас.
Јас сум затоа што си ти.
Ќе бидам со тебе секогаш и до крај, ако сакаш.

Слушајте 107 потврди дневно. Привлечете љубов, изобилство и изградете самодоверба.

Медитацијата трае 35 минути. Секој ден кога одите да спиете или се будите, вашиот мозок работи во фреквенции на тета бранови. Тета се бранови на таканареченото „програмирање на умот“. Метафорично – вашиот ум во оваа состојба е како магнетофон кој го снима она што се влева во вашата потсвест. На овој начин го будите најдоброто во себе. Слушајте ја оваа снимка секој ден за да го отклучите вашиот потенцијал за љубов, изобилство, мир, креативност и самопочит. Првиот дел од медитацијата е да го доведете вашиот ум во длабока состојба на релаксација, а потоа ќе слушнете афирмации за исполнување, ослободување од непотребното, љубов, изобилство и самопочит. “
Клаудија Пингот

12R.tv / DE?? EN?? ES?? FR?? IT?? NL?? PL?? PT?? SE??

AL?? AZ?? BA?? BD?? BG?? BY?? CN?? CZ?? DK?? EE?? EG?? FI?? GE?? GR?? HK?? HR?? HU?? ID?? IE?? IL?? IN?? IR?? IS?? JP?? KE?? KR?? KZ?? LT?? LV?? MK?? MT?? MM?? MY?? NO?? PH?? PK?? RO?? RS?? RU?? SA??SI?? SK?? TH?? TR?? TW?? TZ?? UA?? VN??

Повеќе: https://12r.tv/klaudia/